potplant_m

Om oss

Potplant säljer och distribuerar sedan 1986 blommor och växter huvudsakligen för den Uppländska och Södermanländska marknaden. Vårt lager är strategiskt placerat i Rosersberg, strax norr om Stockholm, ett stenkast från E4:an.

Affärsidé
Potplant säljer fräscha, kvalitativa och prisvärda växter med tillbehör i dagligvaruhandeln och stormarknadshandeln genom ett fullservicekoncept där vi tar hand om växterna i butiken tills varan blir såld. På detta sätt minimeras butikens arbetsinsats och försäljningen blir med vår mångåriga erfarenhet optimal. 
Vi vill med våra blomavdelningar i butikerna vara en del av köpupplevelsen, därför anpassar vi försäljningen efter de konsumentbehov, konsumentprofiler och konsumtionsvanor som råder i just din butik. Vi köper mycket av våra blommor direkt från lokala och svenska odlare men även från pålitliga växthus i Danmark, Holland, Tyskland och Italien m.fl. 

Marknad
Eftersom vi värdesätter en nära relation till våra kunder och aktivt arbetar med att hela tiden öka deras försäljning så växer Potplant som blomsterleverantör, tillsammans med vår personal, våra kunder och med vårt sortiment. 
Vi är idag en av regionens starkaste aktörer inom segmentet säljdistribution av växter, samtidigt som vi är tillräckligt små för att behålla entreprenörskapet, drivkraften och den nära kontakten med kunderna. 

Vision
Potplant är företaget som är tillräckligt stort för att kunna arbeta med de största aktörerna på marknaden, samtidigt är vi det lilla företaget som arbetar med relationer och värderar varje kund som en viktig faktor till framgång. 
Vi vill naturligtvis växa som företag men vi vill göra det med omsorg och omtanke mot både nya och befintliga kunder. 
Vi lägger mycket stor vikt vid relationen som vi bygger mellan oss, våra kunder och slutkonsument. 

Organiskt vårdar vi våra blommor, kunder och personal för att kunna leverera marknadens bästa säljdistributionsservice genom säljande avdelningar och i största mån närodlat sortiment av hög kvalitet. Med vår strategi av framgångsrika relationer till våra kunder kommer vi fortsätta att växa med samma optimistiska anda som idag.

Vi är helt enkelt aktiva, lyhörda och stolta nog att kalla oss en riktigt bra helhetslösning!

Miljö/Kvalitet
Lika viktigt som vår personals trivsel med Potplant som arbetsgivare, är att våra kunder också är nöjda med oss som blomsterleverantör. Eftersom vi lever i en värld som även kommande generationer ska kunna njuta av, har vi valt att arbeta miljömedvetet och med hög kvalitet. Vi strävar efter att vara ett företag i tiden, med de krav som ställs på organisationens alla delar. Vi sätter stort värde på vårt mångåriga samarbete med våra lokala och svenska odlare genom att ofta välja närodlat/svenskodlat i första hand. Detta både med omtanke om miljön då det reducerar transporternas miljöpåverkan och kvalitéten då växterna snabbare når slutkonsumenten.
Sedan 2003 arbetar vi aktivt med vårt sortiment och vår logistik för att minimera våra koldioxidutsläpp.

 

För att minimera vår miljöpåverkan och samtidigt kunna erbjuda våra kunder bästa kvalitét så har vi valt att nästan uteslutande arbeta med klimatkompenserade svenskodlade tulpaner från Alverbäcks på Ekerö.